Olemme nyt osa Coronariaa. Tutustu muihin palveluihimme tästä.
Ota yhtettä: p. 044 366 8400
kuntokuopio@kuntokuopio.fi

Toimintaterapia

Aikuisten toimintaterapia

Toimintaterapiaan ohjautuvat aikuiset, joiden toimintakyky on heikentynyt esimerkiksi aivovamman, selkäydinvamman tai neurologisten sairauksien myötä. Toimintaterapiassa tuetaan asiakasta osallistumaan päivittäisiin toimintoihin ja etsitään ratkaisuja arjessa esiin tulleisiin vaikeuksiin. Tavoitteet terapialle määritellään yhdessä asiakkaan ja hänen lähiympäristönsä kanssa.
 

Lasten toimintaterapia

Lasten toimintaterapian tavoitteena on lapsen kokonaiskehityksen tukeminen, jotta lapsi kehittyy ja pystyy rajoituksistaan huolimatta osallistumaan iälle tyypillisiin toimintoihin sekä saavuttamaan leikin, itsestä huolehtimisen toimintojen sekä vuorovaikutuksen valmiuksia ja taitoja. Terapiamenetelmänä käytetään tavoitteellista ja ohjattua leikkiä sekä päivittäisten toimintojen harjoittelua. Toimintaterapiassa tuetaan lapsen vahvuuksia, omaa osallistumista sekä uusien taitojen oppimista. Leikin terapeuttinen käyttö edellyttää lapsen kehityksen tuntemista.
Toimintaterapeuteillamme on kokemusta eri-ikäisten terapian toteutuksesta sekä arvioinnista. Asiakasryhmänä pääosin ovat lapset ja aikuiset neurologiset kuntoutujat. Arviointimenetelminä käytössämme ovat mm.: MAP (Miller Assessment for Preschoolers), M-fun (Miller Function&Participation Scales), SPM (The Sensory Processing Measure), Sensory Profile, Beery VMI sekä Mohost (The Model of Human Occupation Screening Tool) ja OSA (Occupational Self Assessment).

Toimintaterapiaa toteutetaan myös mm. seuraavilla paikkakunnilla: Varkaus, Joroinen, Leppävirta, Siilinjärvi, Karttula, Lapinlahti, Nilsiä, Juankoski, Kaavi, Tuusniemi